Annons:    
 
     
NOSTALGIAFTON
Hem
Gästbok
Media/pressklipp
Datum & tider
Karta
Väder
Badplatser
Bo i Vadstena
Ät gott i Vadstena
Frågor & Svar
Statistik
The HubCaps, Vadstena
 
Pinsam provision på korv
2005-06-20 -- Visad: 3942

Insändare Motala/Vadstena Tidning 2005-05-20

Pinsam provision på korv
Det är något laddat med kombinationen varm korv och Vadstena. För några år sedan fick en illegal korvgubbe senap sprutad på sig.

Nu påstår en högst legal korvgubbe att han hotats och krävts på ersättning av arrangören bakom nostalgikvällarna på Leksaksmuseet. Ord står mot ord. Arrangören och ägaren till Leksaksmuseet, Hans Bengtsson, kallar det hela ”ett jävla påhitt” i MT&VT 15 juni.

Men uppenbarligen har han varit framme hos korvgubben. För att köpa korv? Önska honom lycka till? Eftersom Bengtsson inte vill uttala sig är det svårt att veta. Men en gissning är att hans ärende varit en uppgörelse i stil med den som han och Museijärnvägsföreningen tycks ha.

På onsdagkvällarna ställer föreningen sin cafévagn på hamnspåret och för det betalar man tio procent av försäljningen till Bengtsson. ”Jag ser inget konstigt i det”, säger föreningens ordförande i tidningsartikeln.

Men hallå! Varför så defensiv? Använd varje krona ni kan få till er museiverksamheten i stället!
Och låt korvgubben sälja sin korv i fred. Annars ska väl i konsekvensens namn fler avkrävas provision?

Hamncaféet som säkert också får draghjälp av nostalgikvällarna, bensinstationen vid genomfarten som lär sälja åtskilliga liter mer bensin dessa kvällar, Konsumbutiken, glass-kiosken, etc, etc.

Men, säger kanske någon, dessa ställen finns i området sedan tidigare. Korvgubben och cafévagnen kommer dit just på grund av nostalgikvällarna. Än sedan? Är det fri företagsamhet så är det. Har man sina tillstånd så har man.

Jag är själv egen företagare och tycker att den tioprocentiga provisionen från museijärnvägen känns pinsam. Lika pinsam är tanken på att korvgubben ska bidra. Har det dessutom skett under hot så är det bara för mycket.

Sojakorven 
View My Stats