Annons:    
 
     
NOSTALGIAFTON
Hem
Gästbok
Media/pressklipp
Datum & tider
Karta
Väder
Badplatser
Bo i Vadstena
Ät gott i Vadstena
Frågor & Svar
Statistik
The HubCaps, Vadstena
 
Nostalgin rullar in i Vadstena
2016-05-23 -- Visad: 1785

"Det är fullt ös hela tiden", säger Leif och Kicki Roxvret som för fjärde året arrangerar Nostalgiafton vid Slottsgården.

Men bilträffen har funnits i 17 år, och är numera ett stående sommarinslag i Vadstena.

Enligt tradition inleder alltid bandet The HubCaps arrangemanget, och så blir det även i år. Det är dumt att ändra på ett vinnande koncept, menar arrangörerna.

– Folk vill att det ska vara traditionsenligt. Det ska vara The HubCaps första och sista kvällen, och korven ska vara från Vaggeryds chark, säger Leif Roxvret.

Varje onsdagskväll sköter han korvgrillningen medan hans fru Kicki ansvarar för försäljningen. Totalt är de tio till tolv personer som arbetar under onsdagskvällarna.

– Då får ingen ur personalen ta ledigt, skrattar Leif.

De har inga fastslagna siffror på hur många som besöker bilträffarna, men arrangörerna gissar på 3 000 till 4 000 varje vecka. Redan vid 15-tiden börjar bilar att rulla in, men under juli dyker de första upp redan vid lunchtid.

– Det blir snabbt fullt utanför Slottsgården, följt av gräsplanen här intill. Därefter fylls det på med bilar upp mot husbilsparkeringen, säger Leif.

Vädret är avgörande för hur mycket folk det ska komma – och hur många räkmackor som ska förberedas.

– Vi tittar på prognoserna hela dagen. Ser vi att det börjar bli mulet så slutar vi att göra smörgåsar tills solen börjar titta fram igen.

Att Nostalgiafton har blivit en sådan succé tror Leif och Kicki beror på att det är ett arrangemang som tilltalar både stora och små.

– Miljön och att det är gratis spelar också in. Många tycker att det är roligt att bara gå runt och kolla. Man behöver inte vara nån bilnörd.

Nostalgiafton har premiär på onsdag klockan 18 och pågår fram till och med den 10 augusti. 
View My Stats