Annons:    
 
     
NOSTALGIAFTON
Hem
Gästbok
Media/pressklipp
Datum & tider
Karta
Väder
Badplatser
Bo i Vadstena
Ät gott i Vadstena
Frågor & Svar
Statistik
The HubCaps, Vadstena
 
Dag hittade bilen hos frissan
2008-06-05 -- Visad: 2589

Succén för nostalgiafton i Vadstena rullar vidare. I det underbara sommarvädret invaderades Vadstena av bilar och motorcyklar av alla sorter och årsmodeller på onsdagskvällen.

Om man gillar vackra bilar och motorcyklar så är ett besök på Vadstena nostalgiafton att rekommendera. I rader står de i en salig blandning. Där står de riktigt gamla rariteterna sida vid sida med det senaste tekniska vidundret som bilfabrikörerna fått fram. I dess närhet de entusiastiska ägarna som mer än gärna berättar historien om just sitt fordon.

– Det är en gammal pojkdröm. Jag köpte den för tio år sedan, berättar Dag Johansson där han sitter och fikar bakom sin Ford Mustang från 1972.
För frun Berit Johansson kom köpet något som en överraskning.

– Jag var hos frissan och han satt och bläddrade i en biltidning. Där såg han annonsen. Helgen efter åkte han och köpte den. Jag tyckte väl inte det var en så jättebra idé då. Men efter ett tag så blev det jättebra, berättar Berit.

Åtskilliga såna historier finns bland ägarna till de gamla nostalgiska fordonen. Som hos Bengt Samuelsson som lagt ner åtskilliga timmar på sin Mini Cooper.

– Jag har byggt upp den till en nostalgibil. Den är precis i det rallyutförande som var i början på 70-talet, säger Samuelsson.

Men man behöver inte äga någon bil för att gilla nostalgiaftnarna. I gräset sitter Emma Kjellquist, Martin Davidsson, Rasmus Axberg och Viktor Westman och njuter av kvällen.

– Nostalgiaftnarna är det bästa som händer i Vadstena, säger Rasmus Axberg och får medhåll av sina kamrater.

– Det är så gott att bara sitta och titta på allt folk som går förbi, säger Emma Kjellquist som gärna skulle vilja ha en grön bubbla att åka omkring i.
Nästa onsdag är det dags igen och då får nostalgikerna njuta ännu en gång. 
View My Stats